Is wildpukken oke?

Schermafbeelding 2015-09-14 om 13.12.40

Zo dat was een felle discussie vanmorgen bij Vroege Vogels op de radio over wildplukken. Uit de poll op de website blijkt dat de meerderheid van de luisteraars van Vroege Vogels tegen het wildplukken zijn.

Ik heb al vaker mogen merken dat ultieme natuurliefhebbers het niet met elkaar eens zijn. Uit liefde voor de natuur. Tijdens de start van een eerdere vogelcursus dacht ik dat alle docenten heel veel van vogels hielden. Van alle vogels. Maar onze man en leraar van de weidevogels vond de weidevogels het einde en kon de roofvogels eigenlijk niet luchten of zien.

En zo gaat het met de discussie over wildplukken ook.

Gister was de Nationale Wildpluk Conventie in Beek. Er was veel prachtige natuur. Er werd weinig geplukt en wel veel gekeken en bewonderd. En veel liefde voor de natuur en voor lekker eten en delen.

Het aantal wildplukkers neemt toe. En dat is mooi want wildplukken is de ultieme natuurbeveling. En het is ook mooi om die groei in de gaten te houden. En het is dus ook mooi dat er gister een gilde is opgericht. Zodat mensen die met mensen de natuur ingaan dat allemaal uit dezelfde liefde en hetzelfde respect doen. En dat overbrengen. En dat alles met de nodige nuchterheid en luchtigheid en humor. Want dat was er gisteren ook. Zo kregen alle leden van het nieuwe gilde voor wildplukkers een insigne opgekleefd: een takje kleefkruid.

Wil je het radioprogramma terugluisteren en stemmen dan kun je dat hier doen.
En ik ben benieuwd naar jouw mening.

Laat een reactie achter